Cursuri de formare si perfectionare profesionala

Cursuri.jpg

Daca iti amintesti cu placere de restaurantul tau favorit, este cu siguranta pentru ca ai apreciat calitatea produsului, a serviciului primit si ai fost foarte multumit/a cu experienta traita. Desi nu putem spera ca managementul sa fie la fel de delicios, ne propunem sa te ajutam ca experinta ta sa fie una la fel de placuta, ca totul sa iti devina din ce in ce mai util, eficient si usor de aplicat in proiectele sau business-ul tau.

Cum se organizeaza cursurile ?

Poti participa la aceste cursuri in sistem deschis alaturi de alte persoane interesate, sau ne putem intani in cadrul companiei tale pentru a raspunde nevoilor si cerintelor specifice organizatiei tale organizate intr-o sala de curs sau pe o platforma de studiu on-line.

Cum se desfasoara cursurile?

Pornim de la situatii concrete, extrase din experienta practica a participantilor. Cream dezbateri interactive, din care obtinem studii de caz,  pe care le consolidam cu concepte teoretice.

Ce poti face dupa terminarea cursurilor?

  • Poti aplica in proiectul sau business-ul tau conceptele si tehnicile dezbatute

  • Poti verifica in mod direct rezultatele obtinute

  • Ne poti consulta ulterior pentru a analiza desvieri nedorite, noi probleme pe care trebuie sa le ataci in mod diferit

Iti lasam la indemana formularul online pentru orice intrebare ai legata de cursurile noastre, de modalitatile de lucru sau ca sa te lamuresi cum te putem ajuta mai bine in functie de necesitatile tale concrete. Iti voi raspunde in max. 24 de ore.

Vreau sa revin la lista serviciilor T&C’n BUSINESS

Lista cursurilor derulate de T&C’n BUSINESS

Specialitatea T&C´n Business sunt urmatoarele cursuri, insa ne face mare placere sa ne depasim proprille limite. Asa ca daca ai o idee/necesitate pe care nu o vezi reflectata in cele de urmeaza, ne-am bucura sa putem creea un curs specific pentru tine.

1. Management de proiect

2. Pregatire pentru obtinerea Certificarii PMP® (Project Management Professional)

3. Management performant (Antreprenoriat Performant)

4. Management financiar pe intelesul tuturor

5. Managementul relatiilor cu angajatii

6. Leadership si echipa de inalta performanta

7. Metodologia 8D de rezolvare a problemelor

8. Gestionarea eficienta a timpului

9. Formare de formatori

10. Negocierea personala si organizationala

11. Analiza Cost-Beneficiu a proiectelor

1. Management de proiect

 

Orice proiect reprezinta de obicei pentru tine si organizatia ta o necunoscuta, cu un grad mare de incertitudine. Pentru a-l aborda cu succes, iti propunem un model de bune practici recunoscute pe plan internațional.

Acest curs este structurat pe baza proceselor fundamentale din managementul proiectelor:

  1. Initierea proiectelor.

  2. Planificarea implementarii proiectelor


  3. Organizarea si coordonarea activiatilor si persoanelor implicate si/sau afecatate de realizarea proiectului.

  4. Monitorizarea si controlul executiei proiectului.

  5. Inchiderea administrativa a proiectului.

Studiile de caz propuse iti vor oferi un model concret de conducere a proiectelor pe toata durata lor, model pe care il vei putea replica cu usurinta in proiectele in care esti implicat, in orice sector de activitate.

Putem merge mai departe, insa. Daca ai nevoie de un nivel mai inalt de personalizare, putem adapta cursul pe domenii precum constructii, IT, social, educational, medical, etc.

De asemenea, iti pot oferi si module scurte care sa detalieze anumite aspecte din managementul de proiect: analiza de rentabilitate a investitiei, planificarea timpului cu ajutorul retelelor de activitati, planificarea si nivelarea resurselor, planificarea modului in care va fi cheltuit bugetul, controlul prin metoda valorii dobandite.

VREAU SA REVIN LA LISTA CURSURILOR

2. Pregatire pentru obtinerea Certificarii PMP® (Project Management Professional)

 

Daca ai experienta in managmentul proiectelor si vrei sa fi recunoscut ca profesionist in domeniu la nivel international, iti recomand Certificarea PMP® de la Project Management Institute din USA. Recunoscuta ca fiind cea mai importanta si prestigioasa certificare in management de proiect din lume, PMP® atesta cunostintele, experienta si competenta ta de a administra şi a conduce proiecte de orice nivel de complexitate si dificultate, din orice domeniu de activitate.

Am structurat cursul pe baza standardului de bune practici in management de proiect, ghidul intitulat Project Management Book of Knowledge (PMBOK®), editia a 6-a, aflat in vigoare la aceasta data si pe baza caruia se sustine examenul de certificare.  Cursul, destinat pregatirii examenului, este structurat astfel incat sa:

  • te sprijine sa intelegi si sa corelezi notiunile destul de abstracte ale ghidului pentru a te pregati astfel pentru examinare;

  • intelegi modul in care sunt gandite intrebarile de examen si cum sa alegi varianta corecta de raspuns.

Pe langa bagajul de cunostinte necesar, pachetul de curs contine un set considerabil de teste similare cu cele din examen, teste pe care le discutam si analizam impreuna pentru a intelege mecanismul specific al acestui tip de examen.

VREAU SA REVIN LA LISTA CURSURILOR

3. Management performant (Antreprenoriat Performant)

 

Fie ca ai o pozitie de manager, fie ca esti antreprenor, esti responsabil de modul in care iti  conduci echipa si pui in miscare diferitele procese. Totul, pe fondul unui mediu complex, multidisciplinas si expus riscurilor.

Atat managerii, indiferent de pozitia ierarhica din companie, cat si antreprenorii, sunt responsabili pentru modul in care conduc procesele si oamenii intr-un mediu extrem de complex, multidisciplinar si expus riscurilor si schimbarilor. Un manager profesionist se ocupa de tot, de la managementul angajatilor, la cel de gestionare a activitatilor curente si raspund de cresterea performantelor companiei. 

Management.jpg

Cursul pe care ti-l ofer te va ajuta sa intelegi si sa gestionezi responsabilitatile tale manageriale privind:

  • Planificarea strategica si operationala la nivel de companie sau/si de departament.

  • Intelegerea, controlul si imbunatirea performantei operationale.

  • Intelegerea, controlul si imbunatirea performantei in dezvoltarea de produse si servicii si de gestionare a relatiilor cu clientii.

  • Intelegerea, controlul si imbunatirea performantei financiare.

  • Intelegerea, controlul si imbunatirea performantei angajatilor.

VREAU SA REVIN LA LISTA CURSURILOR

4. Management financiar pe intelesul tuturor

 

Chiar daca matematica nu a fost cea mai iubita materie in scoala sau in facultate, te asigur ca poti ajunge sa gestionezi corect si eficient activitatile de management financiar care iti revin in calitate de manager.

In timpul cursului, vom discuta si detalia, prin exercitii si studii de caz practice,  temele majore ale managementului financiar precum:

  • Intocmirea si optimizarea bugetelor de venituri si cheltuieli.

  • Analiza financiara a investitiilor.

  • Intelegerea, analiza si controlul informatiilor oferite de instrumentele financiar contabile (contul de numerar, contul de profit si pierderi si bilantul contabil)

  • Analiza performantelor financiare ale deparamentului sau companiei.

VREAU SA REVIN LA LISTA CURSURILOR

5. Managementul relatiilor cu angajatii

 

Performanta companiei depinde de tine. Este stiintific dovedit ca o companie performanta inseamna suma eforturilor unor angajati motivati.

Pentru a te ajuta in acest sens, cursul se concentreaza pe aspectele legate de atragerea si retentia angajatilor unei companii.

Acestea sunt principalele teme pe care le vom dezbate:

  • Strategia de resurse umane a unei companii.

  • Recrutarea si selectia angajatilor.

  • Managementul performantei angajatilor.

  • Dezvoltarea carierei profesionale a angajatilor in cadrul companiei.

  • Motivarea angajatilor.

  • Incheirea colaborarii dintre angajati si companie.

VREAU SA REVIN LA LISTA CURSURILOR

6. Leadership si echipa de inalta performanta

 

Unele aptitudini de leader sunt dobandite din nastere, altele sunt obtinute din experienta de viata, sau din discutiile cu alte persoane care experimenteaza  situatii similare. Cursul pe care ti-l ofer imbina exemple practice, exercitii diverse si studii de caz, pe care le vei putea adapta si aplica ulterior in activitatea ta, ca manager si ca leader.

Principalele teme abordate sunt urmatoarele:

  • Management sau leadership? Asemanari si deosebiri. Avantaje si dezvantaje pentru cei implicati.

  • Cultura organizationala si leadership-ul.

  • Stiluri si forme de leadership.

  • Formarea si transformarea grupului intr-o echipa de inalta performanta.

  • Colaborarea si coordonarea membrilor echipei cu diferite personalitati.

  • Cunoastere si autocunoastere – sprijin in facilitarea comunicarii si motivarii membrilor echipei.

VREAU SA REVIN LA LISTA CURSURILOR

7. Metodologia 8D de rezolvare a problemelor

 

Iti amintesti de vreo situatie care parea de nerezolvat in organizatia ta?

De cele mai multe ori, sunt situatii care pot deriva intr-o serie de alte mici probleme greu de identificat si care raman fara o solutie clara. Altele, desi par pe moment rezolvate, reapar atunci cand nici nu te gandesti.

Daca iti vei insusi insa metodologia 8D, vei putea nu doar sa rezolvi acest tip de situatii, ci, de asemenea, sa elimini propagarea sau revenirea lor.

In ce consta metodologia 8D? Ea deriva din experientele practice a diferitilor manageri din intreaga lume si care s-au constituit in modele de buna practica. Este vorba despre o metoda structurata care prezinta un proces in opt etape, plus una preliminara acestuia, prin care sunt rezolvate problemele manageriale.

Acestea sunt procesele detaliate in timpul cursului:

  • Intelegerea si analiza situatiei-problema.

  • Identificarea cauzelor de baza care genereaza si intretin problema.

  • Selectarea solutiei optime de rezolvare a problemei si prevenire a reaparitiei acesteia.

  • Gestionarea relatiilor cu cei afectati de problema si implicati in modul ei de solutionare.

  • Intocmirea unui plan de actiune si modalitati de gestionare a acestui plan de solutionare a problemei.

VREAU SA REVIN LA LISTA CURSURILOR

8. Gestionarea eficienta a timpului

 
Sursa foto: pixabay

Sursa foto: pixabay

Pentru multi dintre noi, pare ca niciodata nu ne ajunge timpul sa facem tot ceea ce ne-am propus, nici la servici, dar nici in timpul liber. Prin acest curs, iti propun o metoda structurata de gestionare a timpului. O vom descoperi cu ajutorul unor activitati interactive legate de urmatoarele aspecte:

  • Gestionarea defectuoasa a timpului - cauza de stres personal si organizational.

  • Tipuri de reactii si efecte ale stresului generat de ineficienta gestionarii timpului.

  • Modalitati de gestionare a strestului personal si organizational.

  • Modalitati si instrumente de management al timpului.

  • Planificarea timpului prin prioritizarea activitatilor.

  • Listele zilnice si risipa de timp. Metode suplimentare de gestionare a timpului si stresului.

VREAU SA REVIN LA LISTA CURSURILOR

9. Formare de formatori

 
Sursa foto: pixabay

Sursa foto: pixabay

Personal, întotdeauna mi-a placut sa ii ajut pe cei din jurul meu. Abordarea mea in acest sens a fost sa impartasesc cu ei informatii si cunostinte, pentru a-i ajuta sa capete abilitati pentru a deveni mai buni profesionisti.

Daca si tu esti la fel ca mine, cursul de formator iti va fi de ajutor. Iti vei putea insusi metode si tehnici prin care sa faci la randul tau o astfel de activitate  indiferent de domeniul in care lucrezi.

Cursul iti propune o metoda structurata de abordare, intr-un mod deschis, relaxant, amuzant si extrem de interactiv. Iata despre ce vom vorbi:

  • Aspecte specificie procesului de comunicare in procesul de formare.

  • Metode si tehnici de transmitere a informatiei si de dobandire de cate participanti a competentelor specifice si relevante pentru tema si subiectele unui curs.

  • Asigurarea si gestionarea logisticii unui program de formare.

  • Structurarea cursului corespunzator nevoilor de fomare ale participantilor.

  • Gestionarea situatiilor si persoanelor dificile intalnite pe parcursul cursului.

  • Livrarea si evaluarea intregului proces de formare profesionala.

VREAU SA REVIN LA LISTA CURSURILOR

10. Negocierea personala si organizationala

 

Pentru a ajunge de la o situatie existenta la cea dorita, ai nevoie sa negociezi. Iar asta presupune existenta unui conflict. Uneori conflictul poate fi constructiv, alteori distructiv. In orice caz, presupune pentru cei implicati un consum considerabil de energie.

Insa orice proces de negociere reprezinta o oportunitate de a intelege si a invata. Aceasta este perspectiva pe care ti-o ofer la acest curs. Te voi ajuta sa intelegi mai bine dinamica negocierii, fie la nivel personal, fie la locul de munca. De asemenea, vei capata idei practice cu ajutorul carora sa abordezi un asemenea proces pentru a aplana sau a elimina riscul unor conflicte mai acute. Vom aborda urmatoarele subiecte:

Sursa foto: pexels - fauxels

Sursa foto: pexels - fauxels

  • Rolul si importanta negociatorului profesionist in procesul de negociere.

  • Personalitati de negociatori si stiluri de negociere.

  • Pregatirea negociereii – analiza contextului, stabilirea obiectivelor si logistica necesara.

  • Strategii, tehnici si tactici de negociere.

  • Tipuri de obiectii si combaterea lor

  • Rolul si importanta comunicarii eficeinte

VREAU SA REVIN LA LISTA CURSURILOR

11. Analiza Cost Beneficiu a proiectelor

Atunci cand se ia in discutie sa se faca o investitie intr-un proiect, managerii unei companii sunt pusi in fata unei dileme majore: merita sau nu ? Sau, daca este vorba de mai multe proiecte care pot conduce la atingerea obiectivelor strategice de dezvoltare a companiei, care dintre ele este mai rentabil?

Analiza este una complexa si acopera aspect multiple, de la probleme de natura tehnica si tehnologica, la cele de natura financiara, probleme de protectia a mediului.  Dintre aceste aspecte, cele de natura financiara sunt cele mai greu de abordat de catre manageri, mai ales de catre cei care nu au studii specialitate in domeniul financiar-contabil.  De aceea, de cele mai multe ori apare tentatia de a lasa in sarcina celor din departamentele economice sa se ocupe de aceasta analiza. Totusi, ca manager, tu esti persoana care are viziunea globala necesara pentru a lua decizia finala cea mai potrivita pe baza informatiilor pe care le detii. De aceea, doar tu est cea mai indicata persoana sa realizeze aceasta analiza.

Cursul pe care ti-l ofer te va ajuta sa realizezi singur/a aceasta analiza oferindu-ti posibilitatea sa :

  • estimezi costul realizarii unui proiect

  • estimezi fluxul de numerar intr-o perioada de timp pe care o consideri relevanta pentru a obtine beneficiile financiare asteptate

  • aplici instrumentele de analiza cost-beneficiu

  • imaginezi scenarii alternative pentru ipotezele facute in analiza de baza luand in discutie eventualele rirscuri care s-ar putea manifesta in tot acest interval de timp

In acest fel, vei avea la indemana toate informatiile necesare pentru a lua cea mai buna decizie.

VREAU SA REVIN LA LISTA CURSURILOR

Pentru informatii si inscrieri, te rog sa ma contactezi completand formularul online si ii voi raspunde in max. 24 de ore.